Oliver! På Göteborgsoperan den 8 februari 2020

Avresa: 8 februari, 2020

Pris: 1 095 kr/person

Musikal av Lionel Bart. Fredrik Benke Rydmans version av den klassiska Dickens-musikalen.
Musik och text Lionel Bart (1930–1999) efter Charles Dickens roman Oliver Twist. Sjungs på svenska. Textas på svenska och engelska. Ny svensk översättning Ulricha Johnson.

Den hemlöse pojken Oliver Twist lever ett hårt liv. Han kastas mellan människor och nya situationer, hopp och förtvivlan. Så snart en vänlig själ dyker upp händer något som tvingar honom tillbaka ner på botten igen. Men även där finns värme och godhet, om än i tvetydig skepnad. Som den luttrade Nancy, som riskerar sitt liv för att hjälpa Oliver. Och råskinnet Fagin, ledare för det kriminella gäng som Oliver luras in i. Vem går att lita på?

Fredrik Benke Rydman, välkänd grundare av det banbrytande danskompaniet Bounce, har flera hyllade produktioner bakom sig. Med en bakgrund inom streetdance, och en osviklig tro på barns förmågor, är han rätt person att ge nytt blod åt Lionel Barts drabbande musikal om Charles Dickens älskade romanfigur. Benke Rydman och hans team visar på gapet mellan de vuxnas förvridna verklighet och den värld barnen lever i. En värld full av sprittande energi, fantasifull frihet och maffiga dansnummer. Inför ”Oliver!” har totalt 100 barn mellan 6 och 11 år under ett helt år deltagit i GöteborgsOperans Oliver-skola – en kostnadsfri utbildning med klasser i sång, dans och drama. 60 av dessa barn medverkar i uppsättningen, uppdelade i tre grupper – bland annat i de två huvudrollerna Oliver och Dodger.

Urpremiären för musikalen ”Oliver!” ägde rum i Londons West End 1960. Filmversionen av musikalen belönades med sex Oscars 1969. Nu är det hög tid för en ny Oliver

Pris: 1 095 kronor per person

Ingår: Bussresa, Biljett på parkett (rader 9,10,11)

Avreseort Avresetid Beräknad hemkomst
Trollhättan, Resecentrum Gate 14 Kl. 12.30 Kl. 20.00
Vänersborg, Järnvägsstationen Kl. 12.45 Kl. 19.45
Uddevalla, Bohusläns museum Kl. 13.15 Kl. 19.15

 

För inbetalning vänligen betala via vårt bankgiro nr: 453-6629 (Bokningen är bindande)
Betalningen oss tillhanda senast 5 december 2019
Vid betalningen var god ange: Namn, adress, antal personer, resans namn, datum för resan