Frödingspelet och Hembygdens dag Gammelvala Värmland lördag 18 juli 2020

Avresa: 18 juli, 2020

Pris: 600 kr/person

Här får vi njuta av ljuden och dofterna från naturahushållningens tid i Brunskog, Värmland. I en sagolik vacker miljö med björkdungar som visar vägen från byn ner till sjön finns som vanligt  massor av spännande och intressanta saker för såväl ung som gammal. På hembygdsgården finns ett trettiontal byggnader från 1700-talet och framåt och under veckan sjuder området av liv när ca 500 ideella arbetare ser till att erbjuda besökarna på en historisk upplevelse utöver det vanliga. Här visas hantverkstekniker och traditioner som fanns förr, till exempel kvinnor som kardar och spinner ull, stickar och syr kläder, bakar tunnbröd, bereder lin, växtfärgar garn, kärnar smör. Män som sköter milan, bränner tjära, slår rep, sågar bräder och mycket mer.

Utefter maskingatan hittar du gamla tändkulemotorer som driver olika maskiner. Blir man hungrig väljer man traditionell husmanskost eller varför inte pröva på den värmländska nationalrätten nävgröt med fläsk, eller varför inte klengås som är en mer lokal delikatess.

Från friluftsscenen visas bygdespelet Frödingspelet. kl.16.00-17.15 En berättelse om Gustaf Frödings tid hos sin syster Matilda på Slorudsborg i Brunskog, där han fick inspiration till många av sina kända dikter.

Pris: 600 kronor per person

Ingår: Bussresa, kaffe och smörgås, inträde till Gammelvala

Har ni behov av specialkost p.g.a. allergier ber vi dig meddela detta direkt vid bokningen av resan

Avreseort Avresetid Beräknad hemkomst
Uddevalla, Bohusläns museum Kl. 09.00 Kl. 21.00
Vänersborg, Järnvägsstationen Kl. 09.30 Kl. 20.30
Trollhättan, Resecentrum Gate 14 Kl. 09.45 Kl. 20.15

_______________________________________________________________________________

För inbetalning vänligen betala via vårt bankgiro nr: 453-6629. Bokningen är bindande.
Betalningen oss tillhanda senast 3 juli 2020
Vid betalningen var god ange: Namn, adress, antal personer, resans namn, datum för resan