En trevlig helg i Dalarna, 12-13 september 2020

Avresa: 12 september, 2020

Pris: 3 000 kr/person

Dag 1 – Weeping Willows på Dalhalla

Vi kommer att stanna till vid Åmål där vi tar lite busskaffe och smörgås. Det blir också ett  stopp på Henickerhammar herrgård i Filipstad för att äta lunchbuffé. Vi åker vidare till Insjöns hotell, där vi får våra rum och har lite egen tid tills vi skall äta middag på hotellet. Vi åker till Dalhalla där vi  Kl.20.00 skall vi få vara med på Dalhallas nya avslutningskonsert. Kalkbrottet Dalhalla är en festspelsscen i intressant geologisk miljö, en magisk utomhusarena för konserter och opera.

Enligt traditionen avslutas sommaren i Dalhalla med en konsert utöver det vanliga. Det högaktuella bandet Weeping Willows kommer tillsammans med gästartister att leda publiken genom en kväll med musik, eld och ljusspel. En helt unik och minnesvärd upplevelse. Låt dig förtrollas av högklassig musik och underhållning tillsammans med ljusupplevelser och brinnande eldar som möter Dalhallas vatten och karga bergväggar. Under den bara himmelen skapas ny magi i Dalhalla. Närmare 100 000 besökare har sett den traditionella Fyrverkerikonserten genom åren vilket gör den till en av de mest uppskattade konserterna i Dalhalla. Nu går vi in i en ny era tillsammans med Weeping Willows och deras vänner!

I mars kom Weeping Willows tionde och Grammis nominerade studioalbum ”After Us”, som hyllades unisont av Sveriges journalistkår. Med nytt album i bagaget var bandet ute på en omfattande turné både under sommaren och hösten. Vintern har ägnats åt ”Christmas Time Has Come Tour”, för femte året i ordningen. Weeping Willows plats på den svenska livescenen är helt enkelt självklar och snart är de även en del av den traditionella avslutningskonserten på Dalhalla. Kvällens övriga artister presenteras längre fram. Efter konserten åker vi tillbaks till hotellet för övernattning.

Dag 2 – Fransk konst på Zornmuseet

Vi äter frukost och avreser kl.10.00. Vi åker till Zornmuseet i Mora där vi skall få se från Manet till Gauguin – FRANSK KONST PÅ ZORNS TID. Minnesåret 2020, ett jämt sekel efter Anders Zorns bortgång, fyller Zornmuseet sina salar med verk av franska impressionister och andra samtida konstnärer i den mest påkostade utställning som någonsin ägt rum i Dalarna.

I utställningen presenterar Zornmuseet ett brett spektra av franska mästare. Här möter man konstnärer som på Zorns tid hyllades av publik och kritiker, men som numera hamnat utanför historieböckerna, bredvid välkända storheter som Claude Monet, Paul Gauguin och Cézanne, de som banade väg för modernismen. Det är tiden då radikala konstnärer bröt med det akademiska, finare måleriet för att med en mer skissartad teknik göra konst av det moderna livet och den parisiska vardagen. Aldrig tidigare har en samling verk av liknande dignitet ställts ut i Dalarna.

Till utställningens huvudnummer hör målning Päronskalaren av Éduard Manet, en konstnär Zorn beundrade. Målningen ägdes också en tid av Zorn, som fått den av en vän i Paris, innan den skänktes av honom till Nationalmuseum. Nu visas den för första gången i Mora. Utställningen sker i samarbete med Nationalmuseum och Göteborgs konstmuseum.

Vi åker vidare till Länsmansgården i Sunne där vi äter middag, som blir en fin avslutning.

Pris: 3 000 kronor per person

Ingår:
Bussresa
Busskaffe och smörgås (dag 1)
Lunchbuffé (kalla och varma rätter) vatten, dessert och kaffe (dag 1)
Middag 1 varmrätt inkl måltidsdricka och kaffe på hotellet (dag 1)
Biljett på sektion D röd, raderna 29,31,33,34,35
Övernattning i dubbelrum inkl frukost
Inträde Zornmuseet
Middag 1 varmrätt inkl måltidsdricka och kaffe (dag 2)

Enkelrumstillägg: 450 kronor
Avbeställningsskydd: 100 kr (frivilligt)

Obs! Har ni behov av specialkost p.g.a. allergier ber vi dig meddela detta direkt vid bokningen av resan.

Avreseort Avresetid Beräknad hemkomst
Uddevalla, Bohusläns museum Kl. 08.00 Kl. 20.15
Trollhättan, Resecentrum Gate 14 Kl. 08.30 Kl. 19.45
Vänersborg, Järnvägsstationen Kl. 08.45 Kl. 19.30

 

För inbetalning vänligen betala via vårt bankgiro nr: 453-6629 (Bokningen är bindande)

Anmälningsavgift 1 350 kr/person
+ ev frivilligt avbeställningsskydd 100 kr/person

Anmälningsavgiften oss tillhanda senast 7 dagar efter bokning

Slutbetalning 1 650kr
Enkelrumstillägg 450kr

 
Slutbetalningen oss tillhanda senast 31 juli -2020
Vid betalningen var god ange: Namn, adress, antal personer, resans namn, datum för resan